اين روزها كبد چرب يكي از شايعترين بيماريها در ميان افراد شناخته شده كه اصليترين دليل آن، رژيم غذايي نامناسب و عدم تحرك كافي است. به همين دليل اغلب افراد به دنبال اطلاعات بيشتري در مورد كبد چرب هستند. براي كنترل رژيم غذايي خود مي توانيد از اپيليكيشن هاي غذايي مانند رژيم نوم استفاده كنيد. اگر شما هم جزو افرادي هستيد كه كسب اطلاعات بيشتر درباره جوانب مختلف آن برايتان مهم است تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد.
كبد اندامي است كه چربي را براي استفاده بدن در خود ذخيره ميكند اما زماني فرد مبتلا به بيماري كبد چرب ميشود كه ميزان اين چربي بيش از حد مجاز باشد. (5 الي 10 درصد وزن كبد) لازم به ذكر است كه ابتلا به اين بيماري، تنها به كبد آسيب نميرساند بلكه ميتواند در كار ساير ارگانهاي بدن نيز اختلال ايجاد كند.
انواع كبد چرب كدامند؟
اين بيماري به طور كلي به سه دسته تقسيم بندي ميشود:
- كبد چرب الكلي
- كبد چربي غيرالكلي
- كبد چرب بارداري (اين مورد نادر است به همين خاطر به طور معمول در دستهبنديهاي انواع كبد چرب قرار نميگيرد)
كاهش اشتها، ضعف و گيجي، حالت تهوع، احساس خستگي مفرط، كاهش وزن، رنگ تيره ادرار، عرق كردن بيش از حد و… جزو علائمي ميباشند كه نشان از ابتلا به كبد چرب هستند. زماني كه بافت كبد قادر به شكستن چربيها نباشد، ابتلا به كبد چرب اتفاق ميفتد.
دلايل
با دانستن دلايل اين بيماري، ميتوانيد با پيشگيري و تغيير سبك زندگي ابتلا به كبد چرب را از خود دور كنيد. مهمترين علل ابتلا به كبد چرب عبارتند از:
- رژيم غذايي: داشتن برنامه غذايي نامناسب و پركالري، باعث افزايش خطر ابتلا به اين بيماري ميشود.
- ابتلا به برخي از بيماريها: بيماريهايي مانند ديابت يا چاقي مفرط، در عملكرد كبد اختلال ايجاد كرده و ممكن است منجر به تجمع چربي در كبد شوند.
- مصرف داروها: مصرف داروهايي مانند تاموكسيفن، متوتركسات يا آميودارون خطر ابتلا به كبد چرب را افزايش ميدهند.
درمان
با دانستن روش هاي درمان اين بيماري ميتوانيد باعث جلوگيري از رخ دادن بيماريهاي جديتري شويد. با جايگزين كردن عادتهاي سالم غذايي به جاي عادتهاي نامناسب و عدم مصرف الكل در گريد 1 كمك زيادي به درمان اين بيماري ميكنيد. براي مثال براي درمان ديابت مي توانيد از رژيم ديابتي استفاده كنيد. بنابراين اگر مبتلا به گريد 1 اين بيماري هستيد براي كاهش چربي كبد خود به راهكارهاي زير عمل كنيد:
- مصرف نوشيدني هاي الكلي را كنار بگذاريد.
- ميزان كربوهيدرات را در رژيم غذايي خود بيشتر كنيد.
- از مصرف غذاهايي چون ماكاراني، پاستا، نان يا شيريني حدالامكان پرهيز كنيد.
- خوردن سبزيجات به پاكسازي كبد كمك ميكند.
براي درمان گريد 2 در خانه، مصرف داروهاي گياهي مثل عرق خار شتر، چاي سبز يا سير ميتواند تاثيرگذار باشد. اما ترجيح ما مراجعه شما به پزشك است تا ميزان پيشرفت چربي كبد افزايش نيابد. چنانچه به نوع گريد 3 و 4 مبتلا هستيد به هيچ عنوان به درمانهاي خانگي اكتفا نكنيد و حتما براي شروع درمان تحت نظر پزشك متخصص اقدام كنيد.
منبع : www.dritm.ir
کبد چرب یک مشکل پزشکی است که زمانی رخ میدهد که چربیها به طور غیرطبیعی در سلولهای کبد انباشته میشوند. این مشکل به طور معمول ناشی از عواملی مانند مصرف بیش از حد الکل، افزایش وزن، مقاومت به انسولین، و عوامل ژنتیک میباشد. علائم کبد چرب ممکن است به صورت آشکار یا پنهان ظاهر شوند. اگرچه عوارض و نشانههای این بیماری بیشتر در سیستم گوارش مشاهده میشوند، اما برخی از تغییرات در چهره نیز نمایانگر مشکلات کبدی میباشند.
از علائم کبد چرب در چهره می توان به موارد پیش رو اشاره کرد. در صورت کبد چرب، چهره فرد ممکن است نشانههایی از تورم داشته باشد. این تورم ممکن است به صورت مشخص در اطراف چشمها یا بر روی لبهای زیری چهره ظاهر شود. همچنین، تغییرات در رنگ پوست مانند زردی (جوهره) نیز ممکن است نشانگر مشکلات کبدی باشد. برخی از افراد ممکن است چهرههای خسته یا خشکی در پوست خود را تجربه کنند. در هر صورت، تغییرات در چهره میتوانند نشانگر مشکلات کبدی باشند و نیاز به ارزیابی توسط یک پزشک دارند.